Dennenhoeve | BIO dynamisch landbouwbedrijf met legkippen

26 Beilerweg Hooghalen


 Kenmerken 


groen groen groen groen


 Ons bedrijf 


​Sinds 2020 hebben wij officieel een biologisch-dynamisch landbouwbedrijf. In 2007 was het landbouwbedrijf al deels biologisch: een biologische pluimveehouderij naast gangbare landbouw.

Momenteel hebben we ongeveer 3000 biologisch-dynamische legkippen. Deze kippen hebben meer stalruimte dan biologische kippen. In 2015 hebben wij een publieksprijs gewonnen voor de mooiste kippenuitloop.

Daarnaast verbouwen wij ook meerdere biologisch-dynamische akkerbouwproducten zoals tarwe, waspeen, amis, erwten, bonen, lupine en teff, in strokenteelt. Dit is duurzamer dan monocultuur, omdat het ene gewas het andere ondersteunt.

Daarnaast zijn we aan het experimenteren met het kweken van een bijzonder lekkere biologische paddenstoel: de stropharia. Deze wil namelijk groeien op stro, wat een restproduct is van het graan van eigen land. Nadat de paddenstoelen zijn geoogst, gaat het stro naar onze biologische kippen. Zij eten spelenderwijs de restanten uit de stro. Gezonde voeding en een mooie afleiding. Vervolgens gaat het stro met kippenmest terug naar het land. Dat past in de kringloopgedachte. Zo streven wij stapsgewijs naar een circulaire landbouweconomie. 


 Onze producten 


Biologisch dynamische eieren
Ingevroren kipproducten (soepkippen)
Aardappelen
Bloemen*

*De ilextakken zijn te koop in december, Zodra de verkoop start wordt dat vermeld op de website.


 Verkooppunten 


Op ons erf vindt u een boerderijwinkel, daar zijn wij iedere dag geopend. Altijd welkom.


 Foto's 


Deze boerderij heeft nog geen foto's geplaatst.


 Video