Tjuchemmer Kaas | BIO melkveebedrijf

13 Hoofdweg Tjuchem

 Kenmerken 

groen groen groen groen Ons bedrijf 


​Wij, Els en Rico Agterberg, bestieren het biologische melkveebedrijf met de kaas-tak in Tjuchem. Dit doen wij in maatschap met Jan en Nellie de Vos uit Lopik (Utrecht). 

In 1999 zijn wij in Tjuchem neergestreken en in 2000 zijn we omgeschakeld van gangbare akkerbouw naar biologische melkveehouderij. De meeste melk wordt geleverd aan de melkcoöperatie Eko Holland. Sinds 2008 hebben we zelf een kaasmakerij en produceren we met veel plezier en passie Tjuchemmer Kaas, die we in onze Tjuchemmer Kaasboetiek verkopen.

Het is mooi om te zien hoe een product als kaas tot stand komt binnen één enkel bedrijf. We zien de kalfjes geboren worden met de kennis dat zij ons weer van de melk gaan voorzien die vervolgens door ons tot kaas gemaakt gaat worden. Het verkopen van de kaas doen we zelf, het is een gevoelig product en verdient alle aandacht. Daarnaast zouden we het directe contact en het geven van persoonlijk advies niet graag willen missen!

We houden van de boerderij, ons gezin, het werk, van onze dieren en van het maken van eerlijke en lekkere producten. We hopen deze passie ook met u te mogen delen en heten u daarom van harte welkom bij ons op de boerderij en in de Kaasboetiek!


 Onze producten 


Zelfgemaakte, biologische Tjuchemmer Kaas van melk van de koeien van de eigen boerderij 


 Verkooppunten 


Naast de boerderij in de Tjuchemmer Kaasboetiek.


 Openingstijden 


Normaal gesproken is de Kaasboetiek geopend op vrijdag en zaterdag van 09:00-17:00.

Maar omdat wij een gezinsbedrijf zijn,  kan het zijn dat wij voor ons gezin even tijd moeten vrij maken. Denk hierbij aan een tandartsbezoek, rapportbespreken, halen en brengen, en noem maar op. Daarom is er een vlag-systeem: 

Steekt de Groninger vlak in het gele blok bij de weg, dan zijn wij open. Is dat niet zo, dan kunnen wij u helaas niet helpen. Wij hopen op begrip hiervoor. Wij proberen er voor te zorgen dat dit zo weinig mogelijk voorkomt.  Andere afwijkende openingstijden (bijvoorbeeld in schoolvakanties) maken wij bekend op onze website.


 Foto's 
 Video's 


Deze boerderij heeft nog geen video's geplaatst.