Wilma’s Erf | BIO dynamisch melkveebedrijf en BIO boerderijwinkel

Zuidveld 16, Onnen


 Over ons bedrijf 


In het Groningse Onnen hebben wij een biologisch dynamisch melkveebedrijf. Op onze graslanden wordt rekening gehouden met weidevogels door te zorgen voor variatie in plantengroei, en groeit er dus naast gras ook bloemen en kruiden. De plaatsen waar vogels broeden worden met rust gelaten. Op verschillende plekken zorg we voor plas-dras gebieden, die veel worden gebruikt door vogels met kuikens om eten te zoeken.

Ons bedrijf heeft ongeveer 85 melkkoeien en bijbehorend jongvee. Al deze dieren gaan zo veel mogelijk de wei in, meestal vanaf 15 april tot eind november. In de wintermaanden zijn de in zogenaamde potstallen. De ligruimte wordt dagelijks ingestrooid met stro, en de dieren hebben op die manier een heerlijk zacht en ruim ligbed. 

Wanneer de stallen worden uitgemest, komt deze mest weer op het land, waar het zorgt voor een gezonde bodem waar gezond gras op groeit. Op deze manier houden wij onze dieren gezond, zodat er geen antibiotica nodig is. 


 Over Wilma's Erf 


Een stuk van de vroegere koeienstal is verbouwd tot de winkel "Wilma's Erf", waar wij de liefde voor het oude boerenleven willen laten zien.  Vooral het oude boerenleven spreekt mij heel erg aan. Het is de erfenis van kennis van toen waar wij ons bedrijf op hebben gebouwd. Hierdoor zijn wij in 2011 biologisch geworden. En in 2016 hebben we de stap naar Biologisch dynamisch gemaakt. Wilma’s Erf is dus een biologische boerderij winkel.

 


 Producten 


Rauwe melk van eigen veebedrijf
Rauwmelkse karnemelk van eigen veebedrijf
Rauwmelkse boter van eigen veebedrijf
Boerenkaas van Kleikracht
Brood van de Biobakker uit Ahaus


 Andere kanalen 


Via de webwinkel kunt u brood en koeken van de Biobakker uit Ahaus bestellen.


 Openingstijden 


Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag 09:00 - 16:00 uur
Zondag Gesloten

 Foto's 

 Video