Rineke Dijkinga

8 Borgerschapenweg Sellingen


groen groen  groengroen


 Over ons 


Van praktijk naar boeken

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Van 2003 tot 2017 runde ze een praktijk voor orthomoleculaire en natuurgeneeskunde in Sellingen en begeleidde ze duizenden mensen met chronische klachten op het gebied van voeding & leefstijl. Daar ontdekte ze dat veel mensen onbewust, ongewild en zeker onbedoeld voeding eten die hun klachten veroorzaakt, in stand houdt of verergert. Hoe moeten we dat ook weten? Waar hebben we iets geleerd over voeding? Niet op school en niet door overlevering.

Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven: Weten van (h)eerlijk eten 1Weten van (h)eerlijk eten deel 2Weetjes over (h)eerlijk eten (PDF), Alles draait om je HormonenOp weg naar meer energie en in 2021 het uitgebreide voedingshandboek voor de moderne mens: Je Brein vitaal - met elke hap een gezonde stap. Heerlijke recepten met pure, duurzame en onbewerkte ingrediënten + uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alle boeken de rode draad. Begin 2022 waren er ruim 300.000 boeken van haar verkocht.


 Heerlijk Westerwolds land 


Geen boer(in), toch land

Rineke Dijkinga richt zich op het verspreiden van haar kennis via lezingen en het schrijven van boeken. Haar boeken werden bestsellers. Met het geld van de boeken besloten zij en haar man Jan Dommerholt in 2016 een paar hectare landbouwgrond te kopen. Dat lijkt een opmerkelijke stap voor mensen die geen boer zijn.

Maar eigenlijk ook heel logisch: steeds vaker hoorde ze zichzelf uitleggen tijdens haar lezingen dat de fase vóórdat het voedsel op ons bord ligt bepaalt óf en hóe voeding in ons lichaam zijn werk kan doen. En met die bodem is het niet bijster gezond gesteld. De bodemanalyses die ze lieten maken van hun pas gekochte grond schokten haar. Ze zag een duidelijke analogie met de uitslagen die ze jarenlang bij haar cliënten had bestudeerd. En besefte dat de problemen in zowel de landbouw als de gezondheidszorg veel raakvlakken hebben. En dat preventie van chronisch ziekte via bodemgezondheid aangepakt moet worden.

  • Veel prachtige wandelroutes lopen langs "Heerlijk Westerwolds Land", zoals deze
  • We hebben ook een mooie fietsroute van 59 km van of naar "Heerlijk Westerwolds Land"
  • De "Twaalf apostelen route" (9 km) loopt over "Heerlijk Westerwolds Land"


 Video