De Gouden Boaiem (BIO)

Smallebrugge Smallebrugge Súdwest Fryslân


groen groen groen groen
 Over ons 


Ons prachtige melkveebedrijf ligt op het eiland De Gouden Boaiem  tussen de watersportdorpen Woudsend en Heeg. Van oudsher is het een eiland met veel biodiversiteit en veel weidevogels. Wij hebben het voorrecht om dit eiland te mogen pachten van Staatsbosbeheer. 

Ons melkveebedrijf is biodynamisch en onze heerlijke melk wordt verwerkt tot de biologische dynamische Hooidammer kaas bij Henri Willig in Heerenveen.

Onze melkkoeien staan in dienst van de weidevogels en dat is echt uniek op ons bedrijf. 

Wij melken 120 koeien en er is 157 hectare beschikbaar voor het beweiden en de grasopbrengst. De koeien krijgen een kalfje in maart, april en mei en de koeien lopen van maart tot november buiten om te weiden. Wij hebben een unieke stal gebouwd voor de koeien. Een ronde potstal die al van verre afstand te herkennen is!

Siebe Klaas en Pytsje runnen dit bedrijf met Siebe Klaas zijn ouders sinds 2013 en sindsdien zijn er mooie ontwikkelingen doorgemaakt.  Het is altijd Siebe Klaas zijn droom geweest een dergelijk melkveebedrijf te mogen runnen. Echt een jongensdroom die uit kwam. Al heel jong ging hij met zijn vader de natuur in omdat zijn vader jager is. De liefde voor zijn vak is toen al heel jong ontstaan. 
Het vlees dat wij verkopen van onze Fleckvieh koeien is door het vele weiden, de liefde voor ons vak, de prachtige natuur op dit schitterende eiland  heerlijk mals en rijk van smaak. 


 Producten 


Rundvlees & varkensvlees.
Kaas te koop als de Hooidammer!


 Verkooppunten 


Wij verkopen ons heerlijke vlees bij de winkel van Molen het Lam in Woudsend. 

Het vlees van de Gouden Boaiem is af te halen op afspraak bij de boerderij of bij Molen het lam te Woudsend, Molestrjitte 4-6. 

Het assortiment in de winkel van het Lam te Woudsend kan variëren.

Wilt u zeker zijn van het door u gewenste vlees dan kunt u een bestelling doen en bij de molen of op de Gouden Boaiem afhalen.


 Openingstijden 


Openingstijden Molen ‘t Lam (Upddate - 18 januari 2023)

  • Woensdag 13:00 to 17:00
  • Donderdag 13:00 tot 17:00
  • Zaterdag 10:00 tot 17:00

Check de website voor actuele openingstijden.

Op afspraak is de winkel op de boerderij De Gouden Boaiem geopend en kunnen er excursies geboekt worden. 


 Video 


 Foto's