Bio Boerderij Landleven (BIO)

9 Scholtweg Onstwedde


 Kenmerken 


groen groen groen groen
 Ons bedrijf 


Aan het leven van Bio-boerderij Landleven gaat een lange familiegeschiedenis vooraf. Voor zover terug te vinden is Harry Luring de 11e generatie die de boerderij voortzet. Zoals biologisch vroeger de enige manier van werken was, hebben Harry en Chonda deze lijn ook weer opgepakt. “Vooruit naar vroeger” door te streven naar gesloten kringlopen en onafhankelijkheid van grote bedrijven. Dochter Marijke is in 2018 begonnen met de verwerking van zuivel op de boerderij.

WESTERWOLDS GOUD
Westerwolds Goud is het merk waaronder Bio-boerderij Landleven haar zuivelproducten maakt. Kaas, ijs en andere zuivelproducten worden direct na het melken op eigen boerderij geproduceerd. Door korte lijntjes wordt de smaak en kwaliteit van de melk goed behouden. En dat smoakt goud!

Zuivelverwerking
In haar loopbaan als voedingstechnoloog heeft Marijke verschillende bedrijven in de voedingsindustrie gezien. Daar is het uitgangspunt vaak een “zo goed mogelijk” product voor een zo laag mogelijke prijs. Dat wil ze hier anders doen. “We gaan voor de beste grondstoffen, in plaats van de goedkoopste”, ieder ingrediënt is een bewuste keuze. Met Westerwolds Goud is Westerwolde een duurzaam en regionaal geproduceerd kwaliteitsproduct rijker.

Traditioneel zuivelambacht
Wij volgen de productiemethodes zoals ze van oudsher gebruikt worden. Geen versnelde methodes en technieken zoals homogenisatie. Gewoon ouderwets lekkere zuivel, zoals het hoort te zijn.

Aandacht voor smaak
De goeie smaak van onze producten staat voorop. Dit doen we door de beste ingrediënten, waaronder rauwe melk te gebruiken. Smaak heeft tijd nodig om te ontwikkelen, en dat geven we met liefde.

Handwerk
Met veel aandacht worden onze producten relatief kleinschalig en regionaal gemaakt. Met de seizoenen verandert ook de melk en dat heeft zijn charme. Door handwerk kunnen we hier goed op inspelen.

Heldere herkomst
Door de korte lijntjes tussen boeren en zuivelverwerkers weten we precies wat er in onze zuivel gaat. Ook het voer voor de koeien wordt grotendeels zelf verbouwd. Onafhankelijk zijn van grote partijen en weten wat je eet, dat is ons streven.

Biologisch
Samenwerken met de natuur, dat is het uitgangspunt van biologisch. Door veevoer en andere grondstoffen op een verantwoorde manier te telen, en duurzame energie te gebruiken putten we de aarde niet uit. Zo kan ze nog generaties mee.

Streekproduct
De smaak van de streek is terug te proeven in de kaas, zoals terroir in een goede wijn te proeven is. De unieke samenstelling van de bodem zorgt voor grassen en kruiden die de koeien omzetten in uniek smakende melk. Zo proef je Westerwolde!


 Onze producten 


Wij verkopen biologisch producten:

 • Aardappel 
 • Groente & fruit
 • Zuivel
 • Plantaardig & eieren 
 • Brood & Graan 
 • Vlees  
 • Kip 
 • Vis

 Verkooppunten 


Onze producten zijn te koop via ons eigen erf. 


 Openingstijden 


Openingstijden erfwinkel (Update - 18 januari 2023)

 • Woensdag 13:00 tot 18:00
 • Vrijdag 13:00 tot 18:00
 • Zaterdag 09:00 tot 15:00

Check de website voor actuele openingstijden.


 Foto's  Video 


Dit bedrijf heeft nog geen video geplaatst.