Winsumer Zuivel & Rundvlees

3 Netlaan Winsum


 Kenmerken 


     Over ons 


Wij verwerken een gedeelte van de melk zelf tot yoghurt, karnemelk, kefir, vla, hangop, chocolademelk, enz. We willen je graag laten meegenieten van onze heerlijke producten. Daarom verkopen we zuivel en rundvlees aan huis. Lekker lokaal. Voor zuivel staat een zelfbedieningskoelkast buiten.

Wij proberen met ons bedrijf de kringloop zoveel mogelijk te sluiten, de koeienlopen zolang het weer het toelaat buiten, ze krijgen jaarrond gras van eigen bodem, we voeren geen mais of andere bijproducten.  
Martine vertelde dat hun melk vlog gecertificeerd is. Wat zegt dat? In Nederland worden de melkveebedrijven gecertificeerd door Qlip. Dit bedrijf staat voor kwaliteitsborging in de zuivel. Op het bedrijf Winsumer Zuivel worden zij door Qlip gecertificeerd op VLOG.

VLOG houdt in dat het voer van de koeien niet gemaakt is van gewassen, die door een directe verandering door de mens van één of meerdere genen een extra eigenschap heeft gekregen. Dit noemen ze vrij van Genetisch Gemodificeerde Organismen. (GGO)

Om het concreet te maken, in gebruikelijk krachtvoer zit bijvoorbeeld vaak soja (schroot) dat afkomstig is uit Amerika. De sojaplant kan genetisch zo aangepast zijn, dat deze resistent is voor bepaalde bestrijdingsmiddelen.

Wanneer je de VLOG certificering hebt op jouw zuivel dat je koopt, dan weet je als consument dat de koeien van jouw boer, dus geen voer hebben gegeten van planten die genetisch een aanpassing hebben ondergaan.

Naast de VLOG certificering is ook de biologische melk en biologisch dynamische melk gecertificeerd vrij van GGO. Deze certificering gebeurd door Skal en Demeter. Om het, maar even ingewikkelder te maken. De melk die we niet zelf verwerken  leveren we aan Albert Heijn (via Aware in Heerenveen). Alle dieren zijn bij ons op het bedrijf geboren en getogen, we kopen geen vee aan.


 Onze producten 


  • Aardappel
  • Groente & fruit
  • Zuivel, plantaardig & eieren
  • Vlees, kip & vis

 Verkooppunten 


Helaas, Winsumer Zuivel biedt online nog geen producten aan,  maar je kunt wel terecht bij hun zelfbedieningskoelkast.

Wil jij de deur niet uit en toch genieten van onze (h)eerlijke producten? App je bestelling door naar Martine: 06-12230834

Wij rijden een bezorgronde in Winsum (Gr).


 Openingstijden 


De zelfbedieningskoelkast is elke dag geopend van 06:00 tot 22:00


 Foto's