Ommelander Markt

Wnkelcentrum Beren 9714DW Groningen
 Informatie 


In 2011 was Groningen de Hoofdstad van de Smaak. In het kader daarvan werden in het Ebbingekwartier de eerste drie Ommelander Markten georganiseerd. De initiatiefnemers merkten dat dit een heel goede manier is om bewust eten en smaakvolle voeding onder de aandacht te brengen. Er was veel belangstelling en de reacties van de bezoekers waren positief. Daarom heeft een groepje boeren met een bedrijf rondom de stad Groningen de handen ineen geslagen. Samen richtten zij de Stichting Ommelander Markt op.

De stichting heeft als doel de verbinding tussen stad en platteland te versterken en de keten ‘van boer naar bord’ te verkorten. Steeds meer consumenten willen graag weten waar hun voedsel vandaan komt en verantwoorde keuzes maken. Tegelijkertijd zijn boeren uit de regio op zoek naar meer contact met de Stadjers. De Stichting Ommelander Markt brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Op de Ommelander Markt verhuisde in 2015 naar het Harmonieplein. Op 28 augustus houden we hier onze laatste markt. Met ingang van 11 september 2021 staan wij op het plein Beren aan de Korreweg. Bezoekers kunnen hier kennis maken met lokale en (h)eerlijke producten. Alles met hart en ziel geproduceerd door boeren en ondernemers uit de regio. De consument kan hier de pure producten bekijken, proeven en kopen.

Lokaal voedsel staat op nummer één tijdens de markten, maar dat is niet het enige. Er staan ook producenten van ambachtelijke non-food artikelen zoals zeep en wol. Ook omdat er altijd wat te proeven is en de kraamhouders altijd bereid zijn om over hun producten te vertellen is de Ommelander Markt een leuk uitje voor de hele familie.


 Producten  Openingstijden 


Van 10:00 tot 16:00 uur op het plein Beren aan de Korreweg in Groningen.

Elke 2de en 4de zaterdag van de maand.

Zie hier de data's voor de marktdagen in 2023.