Even bijpraten ๐Ÿ„

๐Ÿ„ Dit is geweldig nieuws! Na meerdere jaren achter de schermen aan de voorbereiding te hebben gewerkt is het gelukt. Project OERmelk is een feit! Provincie Groningen heeft ons bijna 50.000 euro toegezegd voor dit mega project. Ook dragen bij De Hanze Hogeschool, de deelnemende boeren en de betrokken onderzoekers. 



Mijn kinderen zullen wel zeggen "mam, je vergeet jezelf." Ik ben nu 57 jaar en dit is een wens die in vervulling is gekomen. Heel blij en dankbaar dat ik dit mag coรถrdineren. Vervolgens vind ik het ook dood eng. Echt. Want vanaf nu ben ik eindverantwoordelijke voor het slagen van dit mega project. 

 

Wil je alvast meer weten van het project dan kun je het artikel dat in Veldpost verscheen alvast hier lezen. 

 

O ja en de kern van het verhaal begon denk ik hiermee. 

"Wist jij dat we nu drie appels moeten eten om dezelfde voedingsstoffen binnen te krijgen ten opzichte van 1 appel voor de tweede wereldoorlog?". Dat productie verhoging dus niet betekent meer voedsel. Want dit blijkt ook aan de hand te zijn met bijvoorbeeld groentes. En wij als melkveehouders willen uitzoeken hoe dit is voor de melk. Vandaar de naam OERmelk. Of we ooit de heerlijk romige gele OERmelk gaan verkopen weten we niet. Wel dat we de komende drie jaar gaan uitzoeken of we het weer kunnen produceren. En dat willen we delen met jou. 



 

๐Ÿ„ Wist je dat? 

Als trotse boerin en moeder kan ik zeggen dat mijn oudste dochter, Agnes de Boer, en haar partner , Klaas Jan Mulder, ons biologisch melkveebedrijf Boerderij Edzemaheerd opvolgen. Hierdoor heb ik de tijd om De Groene Winkelkar en project Oermelk tot een succes te brengen.

Je kunt ons melkveebedrijf Boerderij Edzemaheerd op Instagram volgen: 
Klik hier voor Instagram pagina van Boerderij Edzemaheerd.

๐Ÿ„ Waar ik ook mee start is de Anita in actie call op: dinsdag 12 december om 19.30 uur.

Anita in actie call over de Skal certificering
De Anita in Actie call staat gepland op dinsdag 12 december om 19.30 uur. Ik heb Harold Weistra uitgenodigd om aanwezig te zijn. Hij is teler van Appelbes, een 110% natuurlijk product dat hij niet als BIO mag verkopen. In onze call hoor je de zin en onzin van certificering.

Ik meld mij aan voor de Anita in actie call



Daarnaast heb ik zelf contact opgenomen met Skal Biocontrole, het bedrijf achter de Skal certificering en Bionext. 

Anita in actie call is een gratis online bijeenkomst via Zoom, waarin een actueel onderwerp over het echte verhaal achter ons voedsel besproken wordt. Wil je hierbij aanwezig zijn, geef je dan hier op.

Ik wil de nieuwsbrief van De Groene Winkelkar in mijn inbox ontvangen

Ik geef mijn favoriete boer door

Ik meld mij als boer direct aan




Geschreven op 27/11/2023