Even bijpraten 🐄
Ik heb aan den lijve ondervonden hoe belangrijk PR is. We hebben zoveel felicitaties, bloemen en positieve waardering ontvangen voor de manier waarop Agnes en Klaas-Jan de boerderij runnen. Als wij niet mee hadden gedaan aan de Beste Graslandboer van Nederland waren wij er nooit achter gekomen hoeveel mensen waardering hebben voor onze bedrijfsvoering (volledig gras gevoerd). Dit is zo fijn om te horen en daar krijg je als het ware vleugels van!

Dat motiveert enorm om door te zetten met waar je mee bezig bent. Dus nogmaals dank voor alle felicitaties die bij ons zijn gekomen.

Ik ben er achter gekomen dat de bedrijfsvoering van Agnes en Klaas-Jan een niche markt is. En het bijzondere is dat de consument in Nederland niet weet waar de bedrijven te vinden zijn met deze unieke manier van produceren. Hier wil De Groene Winkelkar verandering in brengen!

Hoe willen we verandering teweeg brengen? 
De Groene Winkelkar wil deze bedrijven een platform aanbieden, zodat de consument ze makkelijk kan vinden. Met de bedoeling dat het makkelijk wordt voor de consument om het product te vinden en voor de boer om het product niet te hoeven verschepen of per vliegtuig te vermarkten.

Ik weet nu aan de hand van ons eigen melkveebedrijf dat we als boeren veel meer ons verhaal moeten vertellen en delen, zodat het bekend wordt! En zal ik je eerlijk vertellen, dit is één van de moeilijkste dingen die we nergens hebben geleerd.

Dit is ook één van de belangrijkste redenen waarom ik met De Groene Winkelkar ben gestart, hier heb je als ondernemer hulp bij nodig. Je dag als boer is al volledig gevuld met het maken van je product en het vraagt een andere manier van ondernemen om ook je product zelf te vermarkten.

Daar kan ik boeren bij ondersteunen door De Groene Winkelkar. Waardoor jij als consument makkelijker jouw producten die je zoekt kunt vinden via de app bij jou in de buurt. 

 

 GEZOCHT POMPOENBOERDERIJEN

Gezien het pompoenenseizoen is dit voor de app van De Groene Winkelkar de tijd om aan jullie als consument te vragen : 

Bij welke boerderij heb jij jouw pompoen gehaald?

Wil jij dit aan ons doorgeven, via onderstaande knop, zodat wij ze in de app kunnen plaatsen.
Ik neem contact op met de betreffende boer. Weet ook dat je jezelf als boer direct kunt aanmelden.

 

 

 

De pompoen is een power food. In het kort waarom de pompoen zo waardevol is om te eten;

  • Het is een (seizoens)- groente. Veel groente eten staat hoog op de gezondheidslijst. En met pompoen kun je heerlijk variëren. Van soep tot stamppot, ontbijt en lekkernijen. 
  • Tijdens het seizoen niet duur, en zeker niet bij de boer.
  • Super gezond vooral de schil! Eet die dus op in plaats van weg te gooien. (ik moet wel zeggen dat er een paar soorten zijn waarvan de schil niet fijn is. Even nakijken dus)
  • Rijk aan vezels.
  • Rijk aan caroteen.
  • Heerlijke smaak.
  • Veel vitamine K en E.
  • Mineralen zoals koper, ijzer, magnesium en kalium zijn rijk vertegenwoordigd.
  • Er zitten verder nog bescheiden hoeveelheden vitamine B6 en C in.

Meer weten? Ik vind de informatie van Juglen Zwaan vaak helder en uitgebreid. En geeft ook nog een lesje pompoen wie is dat en waar komt ie vandaan. Ik heb hem ook gevraagd of ik zijn nieuwsbrief mocht delen.


Ontwikkeling van de app
Voor de mensen die zich al hebben aangemeld en nog niet in de app staan vermeld, vanaf volgende week staat jouw bedrijf in de app.

Want wij hebben versterking binnen ons team om nieuwe boeren en verkooppunten in de app te plaatsen. Wij zijn er klaar voor om nog meer boeren het podium te geven!

Ik hoop je weer op de hoogte te hebben gebracht van de nieuwe ontwikkelingen, heb je vragen laat het mij weten en stuur een mail naar info@degroenewinkelkar.com
Geschreven op 02/11/2023