De app van De Groene Winkelkar wordt door steeds meer mensen gevonden. En nu zelfs uitgebracht tot app van de week. En dat twee keer op een rij : 

☎️ 5 beste Android-apps en -games van de week (1 oktober 2023)
Wij staan op plek 4!

 

"Ben jij benieuwd waar je eten vandaan komt? Met deze app van Nederlandse bodem hopen de ontwikkelaars het draagvlak tussen boer en consument te vergroten. Waar men vroeger melk dronk van de lokale melkfabriek, is die afstand nu een stuk groter geworden.


De app werkt twee kanten op. Allereerst kun je per meewerkende boer of tuinder zien waar zijn of haar product verkocht wordt. Andersom kun je ook zien waar ondersteunde producten in de app vandaan komen. Zo ga je hopelijk bewuster op zoek naar je boodschappen".
(Androidplanet.nl - Tim Ligterink)

☎️ App van de Week: De Groene Winkelkar is voor groenere boodschappen (7 oktober 2023)

Het is fantastisch om geselecteerd te worden met mijn app voor de 'app van de week'. Naast de lovende woorden van deze journalist over het initiatief geeft zij ook opbouwende kritiek :

"De laatste tijd is er veel te doen rondom duurzaamheid en boeren. Reden voor boerin Anita Jongman om samen met enkele anderen met een initiatief te komen dat de boer en de consument dichter bij elkaar moest brengen. Een goed streven: weten waar je je lokale boodschappen vandaan kunt halen is een grote plus. Want dat is wat De Groene Winkelkar doet: je laten zien welke plekken er in de buurt zijn om je boodschappen te doen, buiten de supermarkt om. Direct bij de boer, als het even kan. In deze App van de Week bespreken we dit goede initiatief.

Het enige spijtige is dat de app niet goed wordt bijgehouden. Ten eerste is er een reeks podcasts waarvan de laatste al een half jaar oud is, ten tweede zijn de boerderijen in de app maar in een paar provincies te vinden. Jammer, want deze app is onder andere gesubsidieerd door de Rijksoverheid (via de Regio Deal: Natuurinclusieve Landbouw). Het voelt daardoor een beetje alsof de app als een nachtkaars is uitgegaan". 
(Androidworld.nl - Laura Jenny)


Naast haar lovende woorden ben ik ook blij met haar opbouwende kritiek. Inmiddels heb ik samen met mijn team onze pioniersproblemen achter ons mogen laten. Als boerin is het toch best even schakelen om een app professioneel te lanceren.

Opschalen van de app
De testfase van de app is nu afgerond. Tijd voor opschalen van de app, zodat jij de echte producten van de boer gaat vinden. 

Om zoveel mogelijk producten in de app te laten zien, wil ik graag de app samen met jou vullen. Hiervoor gaan wij ons per maand focussen op één product. 

Planning oktober t/m december 2023
Oktober - Pompoenen
November - Eieren
December - Vlees

Kom jij als consument één van deze 3 producten tegen waar je ze haalt en ze staan niet in de app, meld de boerderij aan via deze link en ik neem contact op met de betreffende boer. 

Ik had nooit kunnen dromen dat ik als boerin een app ging maken en die ook nog geselecteerd zou worden als app van de week! Met mijn boerennuchterheid ga ik met al mijn enthousiasme weer verder om te zorgen dat jij als consument het échte voedsel van de boer kunt vinden.

Het gaat uiteindelijk om jouw gezondheid!

🌻 Anita
Geschreven op 16/10/2023