Geen loslopende koeien, maar een bijenzwerm op de weg
Dinsdag avond 22.10 uur mijn mobiel gaat. Hm vreemde tijd, onbekend nummer. Het eerste wat er dan altijd door mij heen gaat, loopt er ergens een koe op de weg? Of hebben we een kalfje dat net geboren is.

Een wandelaar bij mijn huis op het ’t Stort in leens. Sorry dat ik wat laat bel, maar ik loop op het Stort pad en ik zie een wilde bijenzwerm hangen. Ik zocht naar een imker en ik kom op jullie website uit van boerderij-edzemaheerd. Dus vandaar dat ik jou bel.Wow zeg ik tegen hem, dat je ons dan vindt? Waar zijn de bijen?

Bij het eerste huis, de blokhut. John stuurt me een foto. Ik heb zoiets nog nooit gezien, zeg ik tegen hem. Maar we hebben wel een Imker bij ons op de boerderij, die ga ik bellen.

De imker is Gerwin Pool met zijn vrouw Maaike. Of misschien wel andersom. Dat Gerwin zijn vrouw assisteert. Het maakt niet uit. Gerwin volleybalt bij mijn vereniging, dus dat nummer heb ik in mijn telefoon.

Hij overlegt met zijn vrouw Maaike en ze gaan er de volgende dag heen. Fijn dat het zo opgelost kan worden. Ik twijfel of ik het nog in de buurtapp zal zetten. Straks nog onrust op de late avond.

Kwart over 12 s nacht een appje van de buren, Anita ben je nog wakker? We hebben nog een beetje een spoedgeval. Jazeker! Bel me maar.

Anita wat hebben we nu in de tuin? Als het maar geen wespen zijn. Wie had nou verwacht dat ze zo laat nog bij pad zou zijn. Weer invulling van mij.

Ze zijn heel blij te horen dat het geen wespen zijn. Het is al aardig donker nl. Bij het horen dat er morgen een imker komt, zijn ze erg blij. Ze hebben de volgende ochtend keurig een lint erbij langs gezet. Dat mensen hier niet te dichtbij komen.

 Om 10 uur appje uit van de buurt. Leuke mensen de imkers, ze zijn er al. Dat is fijn.

Ze hebben een bijenkast bij zich en die plaatsen ze in de tuin. Gelukkig gaat de koningin mee en vliegen de bijen er vanzelf heen. De straat wordt even afgezet om te voorkomen dat mensen worden geprikt.In de middag komen ze de bijen halen en je raadt het al, ze gaan naar onze boerderij edzemaheerd. Wat is dat fijn dat het zo afloopt. De bijen zijn gered en ook nog een plekje bij ons op de boerderij.

Het leuke is dat Gerwin en Maaike onze boerderij dit voorjaar vonden via de website. Ze wilden graag een plek voor hun bijen. Dat vonden wij heel leuk. En nu loopt er een wandelaar en die komt een bijenzwerm tegen en die vindt ons ook via de website. Imker Leens en je vindt boerderij-edzemaheerd.

Het kost zoveel tijd en energie om een website bij te houden. Maar wanneer dit dan weer gebeurt ga ik er weer voor! Door het project de bij zoemt in Groningen, hebben ze ons gevonden. Want dan vind je onze website wanneer je daarop zoekt in google.

De bijen zijn op onze boerderij terecht gekomen. Hoe leuk.

Anita 🌻
Geschreven op 30/09/2022
wendy