Via onze ledenomgeving / community hebben jullie kunnen lezen dat Rineke Dijkinga, biologisch ondernemer en natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut, ambassadeur is van De Groene Winkelkar. Mocht je nog geen lid zijn van De Groene Winkelkar, dan is het mogelijk om je gratis aan te melden door naar 'leden' te gaan en je te registreren.
Wie anders dan Rineke Dijkinga is zo allround in haar kennis wanneer het gaat over jouw gezondheid en wat je er zelf aan kunt doen om gezond te blijven of gezond te worden. Haar persoonlijkheid is zo hart verwarmend, enthousiast, vol overtuiging, energiek, en altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. In één woord een prachtig mens! Ik was helemaal onder de indruk van haar kennis en kunde toen ze in een interview zei dat er geen medicijnen zijn voor Altzheimer / Dementie. Maar dat voeding hier heel veel in kan betekenen. En nu mijn moeder van 91 jaar haar korte termijn dingen begint te vergeten, ben ik natuurlijk helemaal gefocusd op wat ga ik hieraan doen, zodat mij dit niet overkomt.
Graag deel ik hierbij het artikel dat de Gidsland heeft gemaakt over Rineke Dijkinga.
"Wat een feestje dat Rineke De Groene Winkelkar als ambassadeur ondersteunt".
Het programma waarin Gidsland wekelijks een initiatief belichten die alternatief biedt op diverse gebieden. Van onderwijs en gezondheid tot aan ondernemerschap en duurzaamheid; gericht op hoe het anders kan. Wil jij je laten inspireren door pioniers die vertellen hoe de regie in eigen leven te pakken en vooral laten zien hoe?
Bekijk dan de vijfde aflevering van GIDSLAND waar Liselore van Ekdom in gesprek gaat met Rineke Dijkinga, biologisch ondernemer en natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Onderwerpen als lokaal kopen bij de boeren en de bodemgezondheid van mens en natuur komen aan bod. De oplossing ligt volgens Dijkinga deels bij de mooie technologische ontwikkelingen als het gaat om landbouw en gezondheidszorg in combinatie met de oude kennis; integreer die twee.
”Voedsel uit een voedingsarme bodem, creëert op de lange termijn lichamelijke tekorten” aldus Dijkinga. In haar optiek is de broccoli vanuit de lokale keten beter dan de broccoli die 30.000 km heeft afgelegd om op jouw bord terecht te komen. Dijkinga geeft al jarenlang lezingen en trainingen door heel Nederland met als wens zoveel mogelijk bedrijven, kantines en zorginstellingen te inspireren onbewerkt, vers, lokaal eten te serveren. Je leest er meer over in het gedachtengoed van PUUR Westerwolde.
Benieuwd naar nog meer alternatieven? Maak dan vanaf 18 november kennis met het initiatief ‘ Mooi eten uit de lokale keten ‘ via de website www.mooietenuitdelokaleketen.nl